«Το δαχτυλίδι της μάνας»

Δευ08Οκτ(Οκτ 8)21:00Τρί09(Οκτ 9)21:00«Το δαχτυλίδι της μάνας»του Γιάννη Καμπύση από τους C. For Circus σε σκηνοθεσία Παύλου Παυλίδη21:00 - 21:00 (9)(GMT+00:00)

Τιμή

12€, 10€ (φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, ατέλειες)

Event Details

Μια ιστορία αποχαιρετισμού δίνει την αφορμή για μια παράσταση – γιορτή, με όχημα τη μουσική, την ποίηση και τη φαντασία. Με έναυσμα ένα έργο του 1898, γραμμένο από τον Γιάννη Καμπύση, το «Δαχτυλίδι της μάνας» εμπνέεται από τη ζωή του ποιητή και πεζογράφου Κώστα Κρυστάλλη.
Ακολουθώντας τις τελευταίες μέρες του ποιητή και ξαναγράφοντας για χάρη του τις τελευταίες του σελίδες, οι C. For Circus συμπληρώνουν μια δεκαετία κοινής πορείας με την πιο αισιόδοξη παράστασή τους έως σήμερα. Το γραμμένο σε ντοπιολαλιά έργο, με τις έντονες αποχρώσεις της λαϊκής παράδοσης, έχει χαρακτηριστεί ταυτόχρονα μουσικό δράμα αλλά και χριστουγεννιάτικο ονειρόδραμα.

«Δεν υπάρχει κανένα “κακό” σ’ αυτήν την ιστορία και κανένας “κακός” σ’ αυτούς τους ήρωες», σημειώνει ο σκηνοθέτης Παύλος Παυλίδης. «Μόνο η ανάγκη των ανθρώπων για ζωή».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Θίασος: C. for Circus
Συγγραφέας: Γιάννης Καμπύσης
Σκηνοθεσία: Παύλος Παυλίδης
Δραματουργία: Παύλος Παυλίδης, Αθηνά Σακαλή
Κατασκευή σκηνικού: Σπύρος Δουκέρης
Κοστούμια: Λίνα Σταυροπούλου
Ενδυματολόγος: Τζίνα Ηλιοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Ιωάννα Ζέρβα
Μουσική διδασκαλία: Βαλέρια Δημητριάδου
Πιάνο, νταούλι, ηλεκτρική κιθάρα, τρομπόνι, μελόντικα: C. forCircus
Βοηθός σκηνοθέτη: Αθηνά Σακαλή
Φωτογραφίες: Χρήστος Συμεωνίδης, Νίκος Πανταζάρας
Βίντεο: Μαρία-Ελισάβετ Κοτίνη
Παίζουν: Παναγιώτης Γαβρέλας, Χρύσα Κοτταράκου, Αθανασία Κουρκάκη, Ειρήνη Μακρή, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Νατάσα Ρουστάνη, Σπύρος Χατζηαγγελάκης

Ώρα

8 (Δευτέρα) 21:00 - 9 (Τρίτη) 21:00(GMT+00:00)

Τοποθεσία

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΝΕΤΟΝ»