Οκτώβριος, 2017

Πέμ19Οκτ21:00MARKUS STOCKHAUSEN – FLORIAN WEBERINSIDE OUT21:00 ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τιμή

10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο

Event Details

Το όνομα Markus Stockhausen δε χρειάζεται συστάσεις. Γιος ενός από τους πρωτοποριακότερους οραματιστές του 20ου αιώνα, του συνθέτη και θεωρητικού Karlheinz Stockhausen, πραγματοποίησε την πρώτη του συναυλιακή εμφάνιση στην ηλικία των τεσσάρων. Μελέτησε μουσική από τα έξι, συνεργάστηκε εντατικά με τον πατέρα του, σταδιακά εξελίχθηκε σε κορυφαίο τρομπετίστα και συνθέτη της σύγχρονης γερμανικής σκηνής, ο οποίος μετακινείται με άνεση από την τζαζ στη μουσική δωματίου και την όπερα.

Σολίστας, αυτοσχεδιαστής και δημιουργός, ο Markus Stockhausen συνεργάζεται με πληθώρα ερμηνευτών και συνόλων. Σημαντική θέση στις καλλιτεχνικές συμπράξεις του ωστόσο καταλαμβάνει η δουλειά του με τον βραβευμένο πιανίστα της τζαζ Florian Weber. Οι δύο τους συνεργάζονται από το 2008, ενώ το δισκογραφικό ντεμπούτο τους κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη θρυλική τζαζ ετικέτα ECM.

Το ντουέτο θα βρεθεί στα 52α Δημήτρια για να ερμηνεύσει ζωντανά τις εμπνευσμένες συνθέσεις του άλμπουμ «Alba». Δύο από τους κορυφαίους αυτοσχεδιαστές της μοντέρνας ευρωπαϊκής τζαζ, σε μια σπουδαία συναυλία που διοργανώνεται με τη συνεργασία του Goethe – Institut ως μέρος της σειράς «ANASES – Μουσικοί Κόσμοι».

http://www.markusstockhausen.de/

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: GOETHE-INSTITUT / ANASES – ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ (ANASES – MUSICAL WORLDS) / ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ / UNITED WORLD MUSIC MANAGEMENT

    

 

Ώρα

(Πέμπτη) 21:00

Τοποθεσία

ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

X