• LABATTOIR

  Το LABATTOIR είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης με έδρα το πρόσφατα ανακαινισμένο κτήριο των παλιών δημοτικών σφαγείων, σε συνεργασία με την ArtBOX.

  Το LABATTOIR είναι μια κοινωνικά διαδραστική μηχανή για την παραγωγή πολιτισμού, ένα εργαστήριο εφαρμοσμένης δημιουργικότητας που απαντά στις ανάγκες και τα προβλήματα της κοινωνίας, προτείνοντας και εφαρμόζοντας λύσεις και εναλλακτικές στρατηγικές για το μέλλον, με την ενεργό συμβολή του καλλιτέχνη ως καταλύτη και του πολίτη ως συμπαραγωγού

  Διεύθυνση

  26ης Οκτωβρίου 35, Θεσσαλονίκη.

 • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ

  ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
  Η «Αγιορειτική Εστία» είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2000 από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους και ουσιαστικά αποτελεί την λειτουργική συνέχεια της Εκθέσεως «Θησαυροί του Αγίου Όρους», που παρουσιάστηκε το 1997, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Θεσσαλονίκης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

  Στεγάζεται στο κέντρο της πόλης, στο διατηρητέο κτίριο Νεδέλκου, στην οδό Εγνατία 109, κτίριο το οποίο παραχωρήθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης για τις δραστηριότητές της.

  Η ΙΔΡΥΣΗ, ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ, ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ
  Στις 13 Μαΐου 2000 υπογράφθηκε στις Καρυές, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεράς Κοινότητας, η ιδρυτική πράξη για τη σύσταση της Αγιορειτικής Εστίας, μεταξύ του εκπροσώπου του Δήμου Θεσσαλονίκης, Δημάρχου κ. Βασιλείου Παπαγεωργόπουλου και του Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους Γέροντος Ιωαννικίου Διονυσιάτη και των τριών Επιστατών Γέροντος Αθανασίου Ζωγραφίτη, Ιερομονάχου Κυρίωνος της Μονής Αγίου Παντελεήμονος και του Γέροντος Εφραίμ Κωνσταμονίτη.

  Είχαν προηγηθεί οι αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων των δύο φορέων, του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης αφ΄ ενός και της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους αφ΄ ετέρου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε σχετικό αίτημα, που τους υπέβαλε η Συντονιστική Επιτροπή της Εκθέσεως των Θησαυρών του Αγίου Όρους, σε εφαρμογή της απόφασής της, να υπάρξει κάποια συνέχεια στο μεγάλο εκείνο γεγονός, που ανακηρύχθηκε ως το κορυφαίο γεγονός του 1997 σε παγκόσμιο επίπεδο.

  Οι σκοποί της Αγιορειτικής Εστίας, όπως περιγράφονται στο καταστατικό της είναι οι εξής:
  Α. Η διαχείριση του διατηρητέου κτιρίου της  πρώην κλινικής Νεδέλκου, ιδιοκτησίας του Δήμου  Θεσσαλονίκης επί της οδού  Εγνατίας αρ. 109, όπου θα     στεγαστούν τα θρησκευτικής – λατρευτικής και καλλιτεχνικής αξίας παράγωγα εκθέματα, καθώς και συναφείς  προς  αυτά  δραστηριότητες και προγράμματα  που αποτελούν λειτουργική συνέχεια της Εκθέσεως «Θησαυροί του Αγίου Όρους».
  Β. Η οργάνωση και λειτουργία ενός θεσμοθετημένου οργανισμού  μελέτης, έρευνας και προβολής του Αγίου Όρους και των ιστορικών μακραίωνων δεσμών  του με την πόλη της Θεσσαλονίκης.
  Γ. Η οργάνωση και λειτουργία εκθέσεων που θα αναδεικνύουν τη μακρά μοναστική παράδοση του Αγίου Όρους, το  ρόλο εν  γένει  του  Ορθόδοξου  Μοναχισμού,  την ιστορική και πολιτιστική διαδρομή  του και  τη μεγάλη  πνευματική και πολιτιστική παρακαταθήκη και τη σύγχρονη αποστολή του Αγίου Όρους.
  Δ. Η οργάνωση βιβλιοθήκης με το σύνολο, ει δυνατόν, των εκδόσεων, ελληνικών και ξένων, για το Άγιον Όρος,  τον Ορθόδοξο  Μοναχισμό  και το  Βυζαντινό Πολιτισμό.
  Ε. Η οργάνωση συνεδρίων, ομιλιών, συμποσίων και άλλων εκδηλώσεων, που θα υποστηρίζουν και θα προβάλλουν τους σκοπούς της Αγιορειτικής Εστίας.
  ΣΤ. Η έκδοση επιστημονικών εργασιών, μονογραφιών, καταλόγων, ανατύπων κλπ από τις βιβλιοθήκες των Ιερών Καθιδρυμάτων, τις εκδηλώσεις της Αγιορειτικής Εστίας ή τις επιμέρους συνεργασίες και ανατεθείσες μελέτες.
  Ζ. Η οργάνωση και λειτουργία ειδικού χώρου «Επιτροπικού» της Ιεράς Κοινότητας εντός του κτιρίου της πρώην κλινικής Νεδέλκου, ο οποίος θα εξυπηρετεί τις ανάγκες επικοινωνίας της Ιεράς Κοινότητας και θα τελεί υπό την πλήρη και αποκλειστική αρμοδιότητά της.
  Η. Η αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με διεθνείς οργανισμούς αντιστοίχων δραστηριοτήτων.
  Θ. Η ανάπτυξη κάθε άλλης συναφούς δραστηριότητας.

  Ήδη ένα σημαντικό τμήμα των εκδηλώσεων της υλοποιεί τους σκοπούς της:
  Η οργάνωση της μεγάλης Έκθεσης «Μανουήλ Πανσέληνος εκ του Ιερού Ναού του Πρωτάτου», με το μοναδικό έργο του αγιογράφου Μανουήλ Πανσέληνου, κορυφαίου εκπρόσωπου της Παλαιολόγιας αναγέννησης των Τεχνών (Απρίλιος – Σεπτέμβριος 2003)
  Έκδοση σπάνιων και εξαντλημένων έργων, όπως η Ιστορία του Αγίου Όρους του Κοσμά Βλάχου (του 1903, σειρά Αθωνικά Ανάλεκτα αρ. 2 – 2005), η επανέκδοση του έργου του Gabriel Millet για τις επιγραφές Αθωνικών Μονών (του 1904, σειρά Αθωνικά Ανάλεκτα αρ. 1 – 2004) και η ειδική έκδοση «Ο Άγιος Δημήτριος στην Τέχνη του Αγίου Όρους» (2005).
  Ετήσια λευκώματα με πολύτιμα μορφωτικά, επιστημονικά κείμενα και φωτογραφίες, κ.λ.π.
  Καταγραφή – έκδοση των εικονογραφικών προγραμμάτων ναών του Αγίου Όρους.
  Εκθέσεις φωτογραφίας, όπως αυτή του Αρχείου FRED BOISSONΝAS (1928-1930) και του φωτογράφου Γ. Πούπη από θρησκευτικές εκδηλώσεις στο Άγιο Όρος.

  Η ΔΟΜΗ, Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
  Η Αγιορειτική Εστία διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο υπό την προεδρεία του εκάστοτε Δημάρχου Θεσσαλονίκης. Έχει ως επίτιμο Πρόεδρο τον εκάστοτε Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους. Από τα υπόλοιπα έξι μέλη του Συμβουλίου, τα τρία ορίζονται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τα τρία από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους. Τη θέση του Αντιπροέδρου καταλαμβάνει ένα από τα Ιεροκοινοτικά Μέλη του Συμβουλίου. Σε περίπτωση κωλύματος του Προέδρου, αυτός αναπληρούται από τον υπ΄ αυτού ορισθέντα εκπρόσωπο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει την ευθύνη της διοίκησης της εταιρίας, το σχεδιασμό του προγράμματος των εκδηλώσεων της, τις σχέσεις με το Άγιον Όρος και το σύνολο των φορέων και οργανισμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει τετραετή θητεία και ορίζεται στην αρχή της αναλήψεως των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής.

  Διεύθυνση
  Εγνατία 109
  Τηλέφωνο: 2310 263308

  Ωράριο λειτουργίας:
  Δευτέρα & Τετάρτη  09:00 – 16:00
  Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή  09:00 – 20:00
  Σάββατο  09:00 – 14:00

  Σύνδεσμοι
  www.agioritikiestia.gr

 • ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΟΚΙΜΩΝ & ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΤΗΣ Κ.Ο.Θ. «ΣΟΛΩΝ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ»

  Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα σημαντικότερα συμφωνικά σχήματα της χώρας, προσανατολισμένο στην εκτέλεση έργων του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, με διεθνή παρουσία και εξωστρεφή χαρακτήρα.

  Από την ίδρυση της το 1959 από τον Έλληνα μουσουργό Σόλων Μιχαηλίδη μέχρι σήμερα, η Κ.Ο.Θ. αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής διοργανώνοντας τακτικές εβδομαδιαίες συμφωνικές συναυλίες, παραστάσεις όπερας και μπαλέτου, ενώ συμβάλει στη διαμόρφωση του μελλοντικού φιλόμουσου κοινού με το θεσμό της Ανοιχτής Πρόβας και τις συναυλίες που διοργανώνει σε σχολικές μονάδες.

  Η Κ.Ο.Θ. πρωτοπορώντας στον ελληνικό μουσικό χώρο, ηχογραφεί με διεθνούς κύρους δισκογραφικές εταιρείες, όπως η NAXOS, η BIS και η ΕΜΙ.
  Η παρουσία της ορχήστρας σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας είναι συστηματική και επιτυχημένη, ενώ η διεθνής της παρουσία περιλαμβάνει συναυλίες σε Βαλένθια, Πεκίνο, Πράγα, Φλωρεντία, Πιστόια, Βερολίνο, Στρασβούργο κ.α.

  Ένας από τους βασικούς στόχους της ορχήστρας είναι η προβολή της ελληνικής μουσικής παρακαταθήκης με την παρουσίαση πρώτων εκτελέσεων σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η ανάδειξη νέων καλλιτεχνών μέσω διαγωνισμών, πολλοί από τους οποίους είναι σήμερα καταξιωμένοι στην ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή.

  Στον κατάλογο των Eλλήνων και ξένων αρχιμουσικών και σολίστ που έχουν συμπράξει με την Κ.Ο.Θ. συμπεριλαμβάνεται ένας μεγάλος αριθμός διεθνώς αναγνωρισμένων προσωπικοτήτων. Από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή πέρασαν σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες, όπως οι Σόλων Μιχαηλίδης, Γεώργιος Θυμής, Άλκης Μπαλτάς, Κάρολος Τρικολίδης, Κοσμάς Γαλιλαίας, Κωνσταντίνος Πατσαλίδης, Λεωνίδας Καβάκος, Μίκης Μιχαηλίδης, Μύρων Μιχαηλίδης, Αλέξανδρος Μυράτ.

  Από τον Ιούνιο του 2014 Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κ.Ο.Θ. είναι ο Γεώργιος Βράνος.

  Διεύθυνση

  Λεωφόρος Νίκης 73,

  Τηλ.: 2310 257.900

  Σύνδεσμοι

 • ΑΛΑΤΖΑ ΙΜΑΡΕΤ

  Το Αλατζά Ιμαρέτ (Τουρκικά: Alaca Imaret) , που σημαίνει “Πολύχρωμο άσυλο”, ή Ισ(χ)άκ Πασά Τζαμί είναι τζαμί του 15ου αιώνα και βρίσκεται στην οδό Κασσάνδρου βορειανατολικά της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη.

  Σύμφωνα με επιγραφή στην είσοδο του κτηρίου, το Αλατζά Ιμαρέτ ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 1484 από τον Ινογκιολού Ισ(χ)άκ Πασά, ο οποίος ήταν Μεγάλος Βεζίρης επί Μωάμεθ Β’ και αργότερα επί Βαγιαζίτ Β’ βαλής της Θεσσαλονίκης.

  Ο χώρος λειτουργούσε ως ιμαρέτ (πτωχοκομείο), μεντρεσές (ιερατική σχολή) και χώρος προσευχής ενώ έλαβε σταδιακά τη σημερινή του μορφή. Το όνομα Αλατζά τα οφείλει στον πολύχρωμο μιναρέ του (αλατζά=χρωματιστός). Για την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος, ο κτήτοράς του, παραχώρησε μεταξύ άλλων σημαντικό χρηματικό ποσό αλλά και τα μισά έσοδα από τη φορολόγηση της Γαλάτιστας της Χαλκιδικής. Μάλιστα, κατά τον 17ο αιώνα το Αλατζά Ιμαρέτ είχε αναδειχτεί ως ένα από τα σημαντικότερα ιδρύματα της πόλης. Το 1970, με αφορμή την κατάρρευση του βόρειου τμήματος του προστώου κατά το προηγούμενο έτος, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά έργα συντήρησης τα οποία επαναλήφθηκαν το 1993-1996, περίοδο κατά την οποία έγινε μεταξύ άλλων και αποκατάσταση της εξωτερικής τοιχοποιίας.

  Το μνημείο ανακαινίστηκε και στερεώθηκε με τη φροντίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σήμερα το Αλατζά Ιμαρέτ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και χρησιμεύει ως εκθεσιακός χώρος στον οποίο λαμβάνουν χώρα διάφορες εκδηλώσεις και περιοδικές εκθέσεις.
  Μορφή

  Το κτίριο έχει σχήμα ανεστραμμένου Τ με κεντρικό χώρο, δύο μεγάλους θόλους, πλάγια διαμερίσματα στη δυτική πλευρά και κιονοστήρικτη στοά. Ο κεντρικός χώρος του κτιρίου ήταν ο χώρος προσευχής, ενώ στους τέσσερις παράπλευρους γινόταν η διδασκαλία και τα συσσίτια. Εσωτερικά μια μεγάλη καμάρα χωρίζει το χώρο αυτό σε δύο τετράγωνα τμήματα, που το καθένα είναι στεγασμένο με τρούλο. Στο μνημείο υπήρχε πλούσια εσωτερική ανάγλυφη διακόσμηση και ζωγραφική. Διασώζεται ένα μέρος της στους θόλους (γεωμετρικά συμπλέγματα), στα “σφαιρικά τρίγωνα” ιδιαίτερα του δεύτερου τρούλου και στους τοίχους, όπου υπάρχουν και ρήσεις από το κοράνι. Στο βάθος του κεντρικού χώρου, απέναντι από την εισοδο και στον τοίχο που βρίσκεται προς την μεριά της Μέκκα, υπάρχει το Μιχράμπ. Στα βόρεια και στα νότια, υπάρχουν από δύο μικρότεροι τετράγωνοι χώροι στεγασμένοι με τρούλους. Στα δυτικά μπροστά στην κύρια είσοδο, υπάρχει ανοιχτή στοά με τόξα που στηρίζονται σε εξι κίονες. Η στοά είναι καλυμμένη με πέντε τρούλους, από τους οποίους ο κεντρικός είναι ο ψηλότερος. Στη βορειοδυτική γωνία του κτιρίου σώζεται η βάση, κατασκευασμένη με ορθογώνιους πωρόλιθους.

  Η ονομασία Αλατζά Ιμαρέτ οφείλεται στους πολύχρωμους λίθους (alaça) σε ρομβοειδή σχήματα που κοσμούσαν το μιναρέ του τζαμιού. Από τον πολύχρωμο μιναρέ σήμερα σώζεται μόνο η βάση του. Η τοιχοποιία είναι ιδιαίτερα επιμελημένη: ορθογώνιοι πωρόλιθοι περίκλειστοι με πλίνθους.

  Διεύθυνση

  Κασσάνδρου 91-93

  Τηλ.: 2310 278.587

 • ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ

  Κτίστηκε σε σχέδια του Ιταλού αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι, στην τότε ευρωπαϊκή συνοικία των Πύργων, ως τέμενος για τους ντονμέδες (εξισλαμισμένοι εβραίοι).

  Χαρακτηριστικό δείγμα εκλεκτικιστικής αρχιτεκτονικής του 20ού αι. Το 1924, στεγάστηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Σήμερα φιλοξενεί πολιτιστικές δραστηριότητες.

  Διεύθυνση

  Αρχαιολογικού Μουσείου 30, Θεσσαλονίκη 54641
  Τηλέφωνο: 2310-857978

  Πρόσβαση

  Λεωφορεία:    3,5,6,8,33,39,76

 • ΓΚΑΛΕΡΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ - CASA BIANKA

  Η Casa Bianca κτίστηκε το 1912 από τον Dino Fernandez – Diaz σε οικόπεδο που είχε αγοράσει το 1911 στη συνοικία των Εξοχών, κοντά στην Αποθήκη των τραμ.

  Ο Dino Fernandez ήταν ιταλός υπήκοος και επίλεκτο μέλος της εβραϊκής κοινότητας της πόλης. Το 1893, σε συνεργασία με τον οίκο Misrachi, είχε ιδρύσει το Ζυθοποιείο Όλυμπος στην περιοχή των Σφαγείων, στις εγκαταστάσεις του σημερινού εργοστασίου ΦΙΞ.

  Η εξοχική έπαυλη των Fernandez – Diaz κτίστηκε σε σχέδια του ιταλού μηχανικού Piero Arrigoni και ονομάστηκε Casa Bianca από το όνομα της συζύγου του Dino Fernandez, Blanche (Bianca) Meyer.

  Ο Dino και η Bianca απέκτησαν τρία παιδιά, την Aline, τη Nina και τον Pierre. Στενά συνδεδεμένο με  την ιστορία του κτιρίου είναι το ειδύλλιο της κόρης του Dino, Aline Fernandez με τον έλληνα αξιωματικό Σπύρο Αλιμπέρτη.

  Ο Σπύρος Αλιμπέρτης, επιμελητής του Αστεροσκοπείου Αθηνών, βρέθηκε στη Θεσσαλ­νίκη το 1912, ως υπασπιστής του διοικητή της 7ης Μεραρχίας του ελληνικού στρατού. Η τυχαία γνωριμία του με την Aline Fernandez στάθηκε η απαρχή μιας ρομαντικής ιστορίας που συγκλόνισε την πόλη και αποτέλεσε το θέμα μιας εκτεταμένης αρθρογραφίας στον τύπο της εποχής αλλά και σε μεταγενέστερες διηγήσεις.

  Η συντηρητική κοινωνία του 1912 δεν συνηγορούσε υπέρ ενός τέτοιου γάμου, μεταξύ μιας εβραίας και ενός χριστιανού, με αποτέλεσμα την εκούσια απαγωγή της Aline από τον Σπύρο Αλιμπέρτη και την τέλεση του γάμου τους στην Αθήνα την άνοιξη του 1914. Στη συνέχεια όμως ο Dino Fernandez έδωσε την συγκατάθεση του και το ζεύγος επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και εγκαταστάθηκε στο πατρικό σπίτι της Aline.

  Το 1934 πεθαίνει η Blanche στο Παρίσι και το 1943 εκτελούνται από τους Γερμανούς ο  Dino και ο γιος του Pierre στη Meina της Ιταλίας. Εκεί είχαν καταφύγει, μαζί με άλλους ιταλικής υπηκοότητας εβραίους της πόλης, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν την αποστολή τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Στο διάστημα της Κατοχής το κτίριο επιτάχθηκε από τους Ιταλούς, και αργότερα από τους Γερμανούς, ενώ ο όροφος του χρησιμοποιήθηκε ως κατοικία από τον Ιταλό πρόξενο. Αργότερα, κατά την περίοδο 1964 – 1967, ο όροφος ενοικιάστηκε σε ιδιωτικό δημοτικό σχολείο.

  Ο Σπύρος και η Aline Αλιμπέρτη συνέχιζαν να κατοικούν μέχρι τα βαθιά τους γεράματα στο κτίριο, όπου και πέθαναν με μικρή χρονική διαφορά το 1965.

  Μετά τον θάνατο της Aline η Casa Bianca πε­ριέρχεται στην αδελφή της Nina Dervieux de Varez που ζούσε στο Παρίσι, η οποία πούλησε το κτίσμα στους Ν. και Γ.Τριάρχου και στη Σουζάνα Σολομών Μαλλάχ.

  Το 1976 κηρύχθηκε διατηρητέο μνημείο και από τότε χρονολογείται η τμηματική καταστροφή του κτιρίου με στόχο τον αποχαρακτηρισμό του και την τελική κατεδάφιση του.

  Το 1990, μετά από σειρά μέτρων με στόχο τη διάσωση του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου του, η Casa Bianca περιέρχεται στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος προχωρά στην ανάθεση σύνταξης ειδικής μελέτης αποκατάστασης και στη συνέχεια στην υποδειγματική αναστήλωση του κυρίου.

  Διεύθυνση

  Βασ. Όλγας 180, τηλ. 2310425531

  Πρόσβαση

  Λεωφορεία: 3, 5, 6, 8, 30, 33, 76

 • ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΤΟΝ

  Ανακατασκευάστηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης και λειτουργεί ως Δημοτικό Θέατρο φιλοξενώντας κάθε χρόνο επαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς θιάσους καθώς και μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων απ’ όλη την Ελλάδα πχ Πολιτιστικών συλλόγων, φορέων, υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Δημοσίων και ιδιωτικών φορέων.

   

  Το θέατρο βρίσκεται επί της οδού Παρασκευοπούλου 42 και είναι χωρητικότητας 313 θέσεων (248 θέσεις πλατεία, 4 θέσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες και 65 θέσεις εξώστη) και είναι πλήρως εξοπλισμένο

  Διεύθυνση

  Παρασκευοπούλου 42 & Κωνσταντινουπόλεως,

  Τηλ.: 2310 869.869

  Πρόσβαση

  Λεωφορεία: 3, 5, 6, 7, 8, 33, 39

 • ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  Το Κέντρο Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε και άρχισε να λειτουργεί από το 1985, σε κτίριο επί της οδού Κουντουριώτου 17. Στην αρχή της λειτουργίας του, στέγασε τη Φιλαρμονική, στη συνέχεια δημιουργήθηκε η Χορωδία του Δήμου, ενώ το 1987 έγιναν οι 5 Παιδικές Χορωδίες των Δημοτικών Διαμερισμάτων και παράλληλα οι πρώτες ενέργειες για τη δημιουργία της Δημοτικής Ορχήστρας. Το Νοέμβριο του 1989 δημιουργήθηκε το Συγκρότημα Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου. Από τον Απρίλιο του 1992, το Κέντρο Μουσικής λειτουργεί οργανικά σαν Διεύθυνση Μουσικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Θεσσαλονίκης με δύο Τμήματα (Μουσικής Παιδείας και Δημοτικών Μουσικών Συγκροτημάτων). Το 1993, ολοκληρώνονται οι εργασίες επεκτάσεως των εγκαταστάσεων του κτιρίου από ισόγειο και έναν όροφο, σε έξι ορόφους.

  Διεύθυνση

  Κουντουριώτου 17,

  Τηλ.: 2310 522.000 – 2310 538 440,
  Fax : 2310 541 666

  Σύνδεσμοι

  Πρόσβαση

  Λεωφορεία: 3, 5, 6

 • ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΧΩΡΟΙ

 • ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ

  Το Θέατρο Αυλαία είναι ένας από τους ιστορικότερους χώρους πολιτισμού της Θεσσαλονίκης με δραστηριότητα από το 1936. Το 2005 καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά και από τον Ιανουάριο του 2012 έχει αναπτύξει έντονη, θεατρική δράση. Θεατρικές παραστάσεις σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο υψηλών ποιοτικών απαιτήσεων, συμπράξεις και συνεργασίες με σημαντικούς θεατρικούς φορείς από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, υποστήριξη της εγχώριας δραματουργίας, λειτουργία παιδικής και εφηβικής σκηνής, παραστάσεις χορού, μουσικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, εικαστικές εκθέσεις, ημερίδες είναι μερικές από τις δράσεις του Θεάτρου Αυλαία.

  Διεύθυνση

  Πλατεία ΧΑΝΘ (Τσιμισκή),

  Τηλ.:  2310 237.700

  Σύνδεσμοι

  Πρόσβαση

  Λεωφορεία: 3, 5, 6, 7, 11, 12, 15, 20, 33, 39, 58

 • ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

  Διεύθυνση

  Εθνικής Αμύνης 2,

  Τηλ.: 2315 200.200

  Σύνδεσμοι

  Πρόσβαση

  Λεωφορεία: 3, 5, 6, 7, 11, 12, 15, 20, 33, 39, 58

 • ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ

  Διεύθυνση

  Πλατεία Αριστοτέλους 10

  2310 378400

  Πρόσβαση

  Λεωφορεία: 3, 5, 6, 7, 11, 12, 15, 20, 33, 39, 58

 • ΚΑΠΑΝΙ

 • ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

  Τιμές εισιτηρίων – ομαδικές ξεναγήσεις

  Γενική είσοδος : 4,00 €
  Φοιτητές, υπερήλικες και πολύτεκνοι : 2,00 €
  Ομάδες σχολικές : 2,00 €
  Ομάδες ενηλίκων : 3,00 €

  Δωρεάν:

  άτομα ή ομάδες με ειδικές ανάγκες και ο συνοδός τους
  μαθητές και νέοι κάτω των 18 ετών
  μέλη ICOM
  μέλη AICA
  Φίλοι του Μ.Μ.Σ.Τ.
  φοιτητές ΑΣΚΤ
  δημοσιογράφοι
  οι υπηρετούντες τη στρατιωτική τους θητεία
  υπάλληλοι του ΥΠ.ΠΟ.
  ξεναγοί
  κάτοχοι κάρτας πολιτισμού ΥΠ.ΠΟ.
  μέλη του Επιμελητηρίου  Εικαστικών Τεχνών
  γονείς των παιδιών που παρακολουθούν εκπαιδευτικά
  μέλη της εταιρείας Ελλήνων Μουσειολόγων
  μέλη της εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης

  Διεύθυνση

  Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
  Εγνατίας 154 (εντός ΔΕΘ-HELEXPO)
  546 36 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  Τηλέφωνο: 2310 240002, 2310 240403, 2310 251928

  Τηλέφωνι και Fax: 2310 281567

  e-mail: mmcart@mmca.org.gr

  Ωράριο λειτουργίας:

  Δευτέρα, Τρίτη: κλειστά,
  Τετάρτη: 18:00-22:00,
  Πέμπτη: 10:00-22:00,
  Παρασκευή: 10:00-19:00,
  Σάββατο: 10:00-18:00 και Κυριακή: 11:00-15:00

  Το μουσείο παραμένει κλειστό τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη καθώς και στις ακόλουθες αργίες:
  1 Ιανουαρίου, 25 Μαρτίου, 1 Μαΐου, 15 Αυγούστου, 26 – 28 Οκτωβρίου, 25 – 26 Δεκεμβρίου, Καθαρή Δευτέρα, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα, Αγίου Πνεύματος.

  Το Πωλητήριο και το Café του μουσείου είναι ανοιχτά κατά τις ώρες λειτουργίας του χώρου

  Σύνδεσμοι

  Πρόσβαση

  Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης βρίσκεται εντός του χώρου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στα όρια του εμπορικού κέντρου της πόλης.

  Εξυπηρετείται από τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών του Ο.Α.Σ.Θ. 02, 03, 05, 06, 07, 08, 10, 11, 12, 14, 17, 27, 31, 33, 39, 54, 58, 78

  καθώς επίσης και από την “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ Νο 50” για το επιβατικό κοινό στη διαδρομή “Θεσσαλονίκη με μια βόλτα”.

 • ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  Η δημιουργία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ήρθε να δώσει λύση στην ανάγκη που είχε η πόλη για έναν χώρο στέγασης όχι μόνο καλλιτεχνικών, αλλά και ποικίλων άλλων δραστηριοτήτων.

  Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κατασκευάστηκε σε ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο 18 στρεμμάτων που παραχωρήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο. Οι αρχιτεκτονικές προμελέτες ήταν δωρεά στο Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Θεσσαλονίκης από τον “αδελφό” Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Αθηνών, ενώ η χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από εθνικούς πόρους, τόσο από το Υπουργείο Πολιτισμού όσο και από το Β’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

  Ο στόχος που τέθηκε για την κατασκευή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ήταν αυτός ενός σύγχρονου, διεθνών προδιαγραφών πολιτιστικού και συνεδριακού κέντρου, το οποίο να έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί ένα μεγάλο εύρος εκδηλώσεων, από συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου και όπερας, μπαλέτα, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκθέσεις, μέχρι και συνεδριακές εκδηλώσεις.

  Σχεδιάστηκε έτσι ένα κτίριο που αφενός πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για το σκοπό αυτό, αφετέρου αποτελεί ένα κτίριο ορόσημο (κτίριο Μ1), ένα κόσμημα για την πόλη, στο οποίο συνυπάρχουν τα στοιχεία μιας μεγάλης αίθουσας συναυλιών (Αίθουσα Φίλων της Μουσικής)ενός χώρου υποδοχής του κοινού (φουαγιέ),γραφείων για τις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες, καθώς και όλων των απαραίτητων εγκαταστάσεων για την υποστήριξη των εκδηλώσεων (καμαρίνια, αίθουσες δοκιμών, αποθήκες οργάνων κ.α.). Παράλληλα, έχει ληφθεί μέριμνα για τους πολίτες με αναπηρίες, με την κατασκευή κατάλληλων θέσεων και ανελκυστήρων. Η εξωτερική εμφάνιση του κτιρίου βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με την ιστορία της πόλης, συνδυάζοντας στοιχεία τόσο από το λαμπρό βυζαντινό παρελθόν όσο και από το μετέπειτα κοσμοπολίτικο ρόλο της.

  Σχεδιασμένο από το διάσημο αρχιτέκτονα Αράτα Ισοζάκι, το κτίριο Μ2 χαρίζει στην πόλη μια μοναδική κατασκευή που συνοψίζει τις αρετές της μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Γεωμετρικές γραμμές, μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και μεταλλικά στοιχεία συνθέτουν μια εικόνα επιβλητικής απλότητας, που έρχεται σε αντίθεση αλλά στέκεται ισότιμα δίπλα στο γειτονικό Μ1. Γεμάτο φυσικό φως, το Φουαγιέ του νέου κτιρίου απολαμβάνει μια εξαίσια θέα. Διαθέτοντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και έχοντας εξαιρετική υποδομή, η Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης μπορεί να φιλοξενήσει 500 άτομα ενώ η Αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ, που χωράει 300 άτομα, μπορεί να χωριστεί σε τρεις αίθουσες των 100 ή δύο των 100 και των 200 ατόμων αντίστοιχα, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα για την πραγματοποίηση μιας σειράς διαφορετικού τύπου εκδηλώσεων. Το κτίριο Μ2 διαθέτει υπόγειο πάρκινγκ 11.800 τ.μ. και 230 θέσεων. Συνεπές με τον πολιτιστικό του ρόλο, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι ευτυχές με τη στέγαση Μουσικής Βιβλιοθήκης και Μουσείου Μουσικών Οργάνων στο νέο του κτίριο.

  Διεύθυνση

  25ης Μαρτίου & παραλία,

  Τηλ.: 2310 895.800

  Ωράριο λειτουργίας:

  Οι Διοικητικές υπηρεσίες του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή 8 π.μ. – 4 μ.μ.
  Το τηλεφωνικό κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, 2310 895800, λειτουργεί καθημερινά όλο το 24ωρο.

  Τα εκδοτήρια εισιτηρίων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, 2310 895938-9, λειτουργούν:
  στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης Δευτέρα – Σάββατο 10 π.μ. – 6 μ.μ.
  και στην πλατεία Αριστοτέλους
  Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10 π.μ. – 3.30 μ.μ.
  Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10 π.μ. – 2.00 μ.μ. & 5.30 μ.μ. – 8 μ.μ

  Σύνδεσμοι

  Πρόσβαση

  Μπορείτε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να έρθετε στο Μέγαρο Μουσικής από όλες τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

  Λεωφορείο: Το Μέγαρο βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από τη στάση «Μαρτίου» από την οποία περνούν τα λεωφορεία 5 / 6 / 8 / 33, ενώ από τη στάση “Γεωργίου”, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 μέτρων, περνούν τα λεωφορεία 30 / 78.  www.oasth.gr

  Taxi: Στάση taxi υπάρχει μπροστά στην είσοδο του Μεγάρου Μουσικής, όπου υπάρχουν πάντα taxi μετά το πέρας των παραστάσεων.

  Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2310 895800.Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης βρίσκεται στη συμβολή της οδού 25ης Μαρτίου με την παραλία, ακριβώς δίπλα από το Ποσειδώνιο Αθλητικό Κέντρο.

 • ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Μ2)

  Η δημιουργία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ήρθε να δώσει λύση στην ανάγκη που είχε η πόλη για έναν χώρο στέγασης όχι μόνο καλλιτεχνικών, αλλά και ποικίλων άλλων δραστηριοτήτων.

  Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κατασκευάστηκε σε ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο 18 στρεμμάτων που παραχωρήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο. Οι αρχιτεκτονικές προμελέτες ήταν δωρεά στο Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Θεσσαλονίκης από τον “αδελφό” Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Αθηνών, ενώ η χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από εθνικούς πόρους, τόσο από το Υπουργείο Πολιτισμού όσο και από το Β’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

  Ο στόχος που τέθηκε για την κατασκευή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ήταν αυτός ενός σύγχρονου, διεθνών προδιαγραφών πολιτιστικού και συνεδριακού κέντρου, το οποίο να έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί ένα μεγάλο εύρος εκδηλώσεων, από συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου και όπερας, μπαλέτα, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκθέσεις, μέχρι και συνεδριακές εκδηλώσεις.

  Σχεδιάστηκε έτσι ένα κτίριο που αφενός πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για το σκοπό αυτό, αφετέρου αποτελεί ένα κτίριο ορόσημο (κτίριο Μ1), ένα κόσμημα για την πόλη, στο οποίο συνυπάρχουν τα στοιχεία μιας μεγάλης αίθουσας συναυλιών (Αίθουσα Φίλων της Μουσικής)ενός χώρου υποδοχής του κοινού (φουαγιέ),γραφείων για τις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες, καθώς και όλων των απαραίτητων εγκαταστάσεων για την υποστήριξη των εκδηλώσεων (καμαρίνια, αίθουσες δοκιμών, αποθήκες οργάνων κ.α.). Παράλληλα, έχει ληφθεί μέριμνα για τους πολίτες με αναπηρίες, με την κατασκευή κατάλληλων θέσεων και ανελκυστήρων. Η εξωτερική εμφάνιση του κτιρίου βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με την ιστορία της πόλης, συνδυάζοντας στοιχεία τόσο από το λαμπρό βυζαντινό παρελθόν όσο και από το μετέπειτα κοσμοπολίτικο ρόλο της.

  Σχεδιασμένο από το διάσημο αρχιτέκτονα Αράτα Ισοζάκι, το κτίριο Μ2 χαρίζει στην πόλη μια μοναδική κατασκευή που συνοψίζει τις αρετές της μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Γεωμετρικές γραμμές, μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και μεταλλικά στοιχεία συνθέτουν μια εικόνα επιβλητικής απλότητας, που έρχεται σε αντίθεση αλλά στέκεται ισότιμα δίπλα στο γειτονικό Μ1. Γεμάτο φυσικό φως, το Φουαγιέ του νέου κτιρίου απολαμβάνει μια εξαίσια θέα. Διαθέτοντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και έχοντας εξαιρετική υποδομή, η Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης μπορεί να φιλοξενήσει 500 άτομα ενώ η Αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ, που χωράει 300 άτομα, μπορεί να χωριστεί σε τρεις αίθουσες των 100 ή δύο των 100 και των 200 ατόμων αντίστοιχα, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα για την πραγματοποίηση μιας σειράς διαφορετικού τύπου εκδηλώσεων. Το κτίριο Μ2 διαθέτει υπόγειο πάρκινγκ 11.800 τ.μ. και 230 θέσεων. Συνεπές με τον πολιτιστικό του ρόλο, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι ευτυχές με τη στέγαση Μουσικής Βιβλιοθήκης και Μουσείου Μουσικών Οργάνων στο νέο του κτίριο.

  Διεύθυνση

  25ης Μαρτίου & παραλία,

  Τηλ.: 2310 895.800

  Ωράριο λειτουργίας:

  Οι Διοικητικές υπηρεσίες του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή 8 π.μ. – 4 μ.μ.
  Το τηλεφωνικό κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, 2310 895800, λειτουργεί καθημερινά όλο το 24ωρο.

  Τα εκδοτήρια εισιτηρίων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, 2310 895938-9, λειτουργούν:
  στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης Δευτέρα – Σάββατο 10 π.μ. – 6 μ.μ.
  και στην πλατεία Αριστοτέλους
  Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10 π.μ. – 3.30 μ.μ.
  Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10 π.μ. – 2.00 μ.μ. & 5.30 μ.μ. – 8 μ.μ

  Σύνδεσμοι

  Πρόσβαση

  Μπορείτε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να έρθετε στο Μέγαρο Μουσικής από όλες τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

  Λεωφορείο: Το Μέγαρο βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από τη στάση «Μαρτίου» από την οποία περνούν τα λεωφορεία 5 / 6 / 8 / 33, ενώ από τη στάση “Γεωργίου”, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 μέτρων, περνούν τα λεωφορεία 30 / 78.  www.oasth.gr

  Taxi: Στάση taxi υπάρχει μπροστά στην είσοδο του Μεγάρου Μουσικής, όπου υπάρχουν πάντα taxi μετά το πέρας των παραστάσεων.

  Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2310 895800.Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης βρίσκεται στη συμβολή της οδού 25ης Μαρτίου με την παραλία, ακριβώς δίπλα από το Ποσειδώνιο Αθλητικό Κέντρο.

 • ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ Α. ΣΟΦΙΑΣ

 • Χ.Α.Ν.Θ

  Η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης ιδρύεται ως σωματείο κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό το 1921. Οι δραστηριότητές της επικεντρώνονται στους νέους ανθρώπους, γι` αυτό και τα προγράμματα που αναπτύσσει απευθύνονται κυρίως σ΄ αυτούς. Αποστολή της οργάνωσης είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της Ψυχής, του Πνεύματος και του Σώματος και η ομαλή κοινωνικοποίηση των νέων ανθρώπων.

  Οι άνθρωποι που μετέχουν σε όλα τα επίπεδα διοίκησης της Αδελφότητας είναι εθελοντές και προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα της πόλης μας.

  Η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης συμπλήρωσε 90 χρόνια έντονης παρουσίας στην πόλη μας. Ξεκίνησε τις δραστηριότητές της εισάγοντας και διαδίδοντας ομαδικά αθλήματα και αθλοπαιδιές όπως το μπάσκετ, το βόλεϊ, την οργανωμένη κατασκήνωση και την ναυαγοσωστική παιδεία, την εκπαίδευση στελεχών, την κατάρτιση μέσω νυχτερινών σχολών όπως λογιστική, ξένες γλώσσες, γυμνάσιο, την οργάνωση ομάδων κοινωνικής προσφοράς και παρέμβασης στις εκάστοτε ανάγκες της κοινότητάς μας.

  Διεύθυνση

  Ν.Γερμανού 1-Πλατεία ΧΑΝΘ
  Τηλέφωνο 2316 001000

  Πρόσβαση

  Λεωφορεία: 3, 5, 6, 12, 33, 39, 58, 78

 • ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1914 με απόφαση του τότε Πρωθυπουργού Ελευθέριου Βενιζέλου, με την επωνυμία ‘Ωδείο Θεσσαλονίκης’ και με την καλλιτεχνική και διοικητική εποπτεία του Υπουργείου Θρησκευμάτων και Εθνικής Παιδείας.

  Σκοπός της ίδρυσής του ήταν η διδασκαλία της ευρωπαϊκής μουσικής με παράλληλη υποστήριξη και προαγωγή της σοβαρής ελληνικής μουσικής.

  Διεύθυνση:

  Φράγκων 15, 54625 – Θεσσαλονίκη
  Τηλέφωνα: 2310 510 551 / 2310 522 157
  Fax: 2310 522 158