Οκτώβριος 2019

Τετ16Οκτ11:00Θεατρικό workshopΑπό τους Familie Flöz11:00 ΠΑΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

Τιμή

Είσοδος ελεύθερη

Event Details

Οι Familie Flöz δημιουργούν θεατρική τέχνη με απτά υλικά, πέρα και πάνω από τη χρήση λόγου, βασισμένοι στο σκεπτικό ότι κάθε σύγκρουση εκδηλώνεται πρωτίστως σωματικά και ότι μέσω της σύγκρουσης κυοφορείται κάθε δραματική κατάσταση.

Κάθε παραγωγή τους προκύπτει μέσα από συλλογική συνεργασία και αυτοσχεδιασμό, με πρωταγωνιστικό στοιχείο τη μάσκα, της οποίας η εγγενής παραδοξότητα, δηλαδή η ιδιότητά της να κρύβει το πρόσωπο προκειμένου να αναδείξει ένα νέο πρόσωπο, αποτελεί την πεμπτουσία της μεθόδου των Familie Flöz

Η κολεκτίβα από τη Γερμανία με τις διεθνείς περγαμηνές, που επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Θεσσαλονίκη, εκτός από την προγραμματισμένη παράσταση πραγματοποιεί την ίδια μέρα μια σύντομη παρουσίαση μισής ώρας, ανοιχτή στο κοινό, με τίτλο «The Mask of Familie Flöz» όπου θα εξηγήσουν τη λειτουργία της μάσκας στο θέατρο τους, θα δώσουν μερικά παραδείγματα με τη συμμετοχή του κοινού και θα προσπαθήσουν να χτίσουν ένα χαρακτήρα μέσα από τη χρήσης της μάσκας.

Ώρα έναρξης: 11:00 π.μ

Ώρα

(Τετάρτη) 11:00

Τοποθεσία

ΠΑΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

26ης Οκτωβρίου 35

18Οκτ(Οκτ 18)10:3020(Οκτ 20)10:30Σεμινάριο Χορού CoulibalyΑπό τους χορευτές της ομάδας του Serge Aimé Coulibaly10:30 - 10:30 (20) ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τιμή

Δωρεάν συμμετοχή – Περιορισμένες θέσεις dimitria.thessaloniki.gr

Event Details

Στο πλαίσιο των 54ων Δημητρίων θα πραγματοποιηθεί Εργαστήριο/Workshop χορού από χορευτές της ομάδας του Serge Aimé Coulibaly – Ida Faho, Ahmed Soura, Marion Alzieu.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα Serge Aimé Coulibaly θα παρουσιάσει την παράσταση χορού Kalakuta Republiκ στις 20 Οκτωβρίου 2019 στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Το workshop απευθύνεται σε σπουδαστές χορού και επαγγελματίες χορευτές και προσφέρεται δωρεάν έπειτα από διαδικασία επιλογής σε 20 άτομα.

«Μετά από μια στοχοθετημένη προθέρμανση, θα αντιμετωπίσουμε τα 3 βασικά σημεία της παράστασης Kalakuta Republik: ακρίβεια στην κίνηση, οικειότητα με τη μουσική και φυσική εμπλοκή στην ομιλία. Μέσα από την εκμάθηση ορισμένων χορογραφικών συνδυασμών και την ερμηνεία του χορευτή μέσα από μια προσωπική σύνθεση, θέλουμε να βάλουμε τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν την υποκριτική τους πλευρά και να δώσουμε μια εικόνα για την ενέργειά τους και για την καθολικότητα που ορίζει».

Serge Aimé Coulibaly

Το workshop θα πραγματοποιηθεί στην Ανώτερη Δημοτική Σχολή Χορού του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης (Γιάννη Χαλκίδη 32Α) και θα διαρκέσει 3 ημέρες (18/10 από τις 10.30 έως τις 13.00, 19/10 από τις 10.30 έως τις 13.00 και 20 Οκτωβρίου από τις 10.30 έως τις 12.30)

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το εργαστήριο πρέπει να περιλαμβάνουν στοιχεία επικοινωνίας (Όνομα, e-mail, τηλέφωνο) και ένα σύντομο βιογραφικό (έως 50 λέξεις). Λήξη υποβολής αιτήσεων την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 στις 12 το μεσημέρι. Πληροφορίες στο p.zaptie@thessaloniki.gr

Η υποβολή της φόρμας αίτησης δεν συνεπάγεται αυτόματα και τη συμμετοχή στο εργαστήριο. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν μέσω e-mail

Πληροφορίες για το fasodansetheatre
https://www.fasodansetheatre.com/en/welcome/
Φόρμα αίτησης: https://bit.ly/2nKZJqh

Ώρα

18 (Παρασκευή) 10:30 - 20 (Κυριακή) 10:30

Τοποθεσία

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Γιάννη Χαλκίδη 32