Οκτώβριος 2019

Σάβ05Οκτ11:00Ημερίδα - Αφιέρωμα στον Χ. Σαββόπουλο11:00 CASA BIANCA

Τιμή

Είσοδος ελεύθερη

Event Details

Mε τη συμμετοχή ιστορικών τέχνης, εικαστικών καλλιτεχνών και θεωρητικών, η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί για τη ζωή και το έργο του Χάρη Σαββόπουλου, συγκροτεί το αφιέρωμα σε μια σημαντική προσωπικότητα της εικαστικής ζωής της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο Ιστορικός Τέχνης, καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο τμήμα Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, ο οποίος έφυγε αιφνίδια από τη ζωή, υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης του Δήμου Θεσσαλονίκης στη Δημοτική Πινακοθήκη και στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Η διαδρομή του ταυτίστηκε με την εξέλιξη της καλλιτεχνικής σκηνής της πόλης.

Συνεργασία
Τμήμα Πινακοθήκης και Εικαστικών Δραστηριοτήτων

Διάρκεια ημερίδας 11:00 – 14:00

Ώρα

(Σάββατο) 11:00

Τοποθεσία

CASA BIANCA

Β.Όλγας 180 Τ: 2313 318538, 2310 427555

Σάβ12Οκτ10:00Διημερίδα "Το θέατρο για παιδιά και νέους θεατές στον 21ο αιώνα. Αναζητήσεις και προβληματισμοί"10:00 Ισλαχανέ

Τιμή

Είσοδος ελεύθερη

Event Details

Ανθεί το θέατρο για παιδιά και νέους θεατές; Η πληθώρα παραγωγών μαρτυρά πως ναι. Παρακολουθούν όμως οι παραστάσεις τις σύγχρονες τάσεις στο θέατρο και τις κοινωνικές εξελίξεις; Ποια η σχέση ποσότητας και ποιότητας; Απασχολεί το θέατρο για παιδιά την κριτική;

Με τη διημερίδα που διοργανώνουν στα φετινά Δημήτρια, η Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών μαζί με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση ανοίγουν, στη Θεσσαλονίκη, τη συζήτηση γύρω από το θέατρο για παιδιά και νέους θεατές.

Ο Brendon Burns, κύριος ομιλητής και εμβληματική προσωπικότητα στον χώρο του θεάτρου για νέους,  αναφέρεται στην άρρηκτη σχέση θεάτρου και δημοκρατίας ενώ συγγραφείς, σκηνοθέτες, θεατροπαιδαγωγοί, θεατρολόγοι και κριτικοί συζητούν για τα προβλήματα και τις εξελίξεις. Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα θα προβάλλονται σε συνεχή ροή, σύντομα βίντεο των θιάσων/ομάδων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά πάνω στο θέατρο για παιδιά.

Εργαστήρια: Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019

Χώρος: 43Ο Δημοτικό Σχολείο, Προξένου Κορομηλά 25 & Αγ. Σοφίας

Ώρα

(Σάββατο) 10:00

Τοποθεσία

Ισλαχανέ

Ελένης Ζωγράφου 5, Θεσσαλονίκη 546 34