Οκτώβριος

18Σεπ(Σεπ 18)00:0015Οκτ(Οκτ 15)00:00OPEN CALL ARTS PHOTOGRAPHY IΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ(Σεπτέμβριος 18) 00:00 - (Οκτώβριος 15) 00:00 LABATTOIR

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

Όταν το framework των 52ων Δημητρίων περνά σε πρώτο πλάνο και η έννοια του πλαισίου, η οποία ενέπνευσε τη σχεδιαστική προσέγγιση του φεστιβάλ διευρύνει το κάδρο σε όλους όσους εκτιμούν την τέχνη, η συλλογικότητα, το δημιουργικό κέφι και το ανοιχτό πνεύμα παίρνουν τον κεντρικό ρόλο.

Τα Δημήτρια απευθύνουν open call σε όλους τους φωτογράφους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, με κοινό framework τις Τέχνες. Στείλτε τις καλύτερες Φωτογραφίες με θέμα τις Τέχνες – θέατρο, εικαστικά, μουσική, χορός, performances, δράσεις και κάθε τύπου εκδηλώσεις κουλτούρας.

Το ίντερνετ είναι η απέραντη γκαλερί του καιρού μας, και είναι ανοιχτή σε όλους, επομένως τα Δημήτρια ανοίγουν το δικό τους ψηφιακό εκθετήριο στην ιστοσελίδα dimitria. thessaloniki.gr και προσβλέπουν στη συμμετοχή σας.

Ανεβάστε έως πέντε ασπρόμαυρες, οριζόντιες φωτογραφίες με θέμα τις Τέχνες στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Οι εικόνες θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Οκτωβρίου στις 12:00, ενώ στην τελετή λήξης του φεστιβάλ, μια ανθολογία των πιο ξεχωριστών φωτογραφιών θα προβληθούν σε ειδικό screening στο Labattoir. Τη φετινή χρονιά και για πρώτη φορά, in the framework of Dimitria… μπορείς να επικοινωνήσεις και να μοιραστείς τη δουλειά σου με τους πάντες.

Σημαντική σημείωση:
Μόνο φωτογραφίες α/μ – Οριζόντιες Τύπος αρχείου:.jpg width 2000px 300dpi Χρώμα: Α / Μ

Προσανατολισμός: Οριζόντιες Παράδειγμα ονόματος αρχείου: Paul_Brant_01_ # 52DFramework.jpg

Συμμετοχή: Δωρεάν

Προβολές: Labattoir–Σφαγεία

Προθεσμία: 16.10.2017 // 12.00

OPEN CALL ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Θέμα: Τέχνες

 

Ώρα

Σεπτέμβριος 18 (Δευτέρα) 00:00 - Οκτώβριος 15 (Κυριακή) 00:00

Τοποθεσία

LABATTOIR

26ης Οκτωβρίου 35 Τ: 2313 318 203

18Σεπ(Σεπ 18)00:0016Οκτ(Οκτ 16)12:00OPEN CALL PHOTOGRAPHY II 52Δ MOMENTSΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ ΤΩΝ 52ΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΣΤΙΓΜΩΝ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ(Σεπτέμβριος 18) 00:00 - (Οκτώβριος 16) 12:00 LABATTOIR

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

Παίρνεις μια από τις σημαντικότερες πολιτιστικές διοργανώσεις της επικράτειας, ένα μακρόπνοο φεστιβάλ – θεσμό του οποίου η εμβέλεια ξεπερνά τα σύνορα της χώρας. Απευθύνεις κάλεσμα συμμετοχής στο κοινό του, ζητώντας να εξαπολυθεί στο πλημμυρισμένο κουλτούρα αστικό ψηφιδωτό με στόχο να κλικάρει κατά ριπάς, επί περίπου ένα μήνα.

Ανοίγεις τη μεγάλη ψηφιακή πλατφόρμα των Δημητρίων στους θεατές και στους επισκέπτες του φεστιβάλ, υποδέχεσαι τις μικρές και μεγάλες στιγμές τους, τις φωτογραφικές εντυπώσεις από τα δρώμενα, τα προσωπικά στιγμιότυπα που μοιράστηκαν στα social media, τις selfies, τις group photos και τα οπτικά ντοκουμέντα που κατέγραψαν στο διάστημα της σημαντικής γιορτής του πολιτισμού. Στο τέλος όλων αυτών, πακετάρεις τη δράση σε ένα special screening και γιορτάζεις τη συνέργεια διοργάνωσης και κοινού με μια μεγάλη γιορτή, στην τελετή λήξης του φεστιβάλ, κατά την οποία θα προβληθεί ένα ειδικά διαμορφωμένο slide show μέρους των φωτογραφιών.

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τέσσερις εβδομάδες πολιτισμού και οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι, καθώς και όλοι όσοι θα παρακολουθήσουν τα δρώμενα, θα κάνουν τη δική τους οπτική καταγραφή μέσα από κάμερες και smartphone. Ανεβάστε τις εικόνες σας σε όλο το διάστημα του φεστιβάλ στο dimitria. thessaloniki.gr και γίνετε μέρος της μεγάλης γιορτής των Δημητρίων. See you out there!

 

Ώρα

Σεπτέμβριος 18 (Δευτέρα) 00:00 - Οκτώβριος 16 (Δευτέρα) 12:00

Τοποθεσία

LABATTOIR

26ης Οκτωβρίου 35 Τ: 2313 318 203

Κυρ01Οκτ20:0020:00REVOLUTION IN ART ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ + ΠΑΡΤΙ ΕΝΑΡΞΗΣΠΟΛΥΜΕΣΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ +ΠΑΡΤΙ ΕΝΑΡΞΗΣ20:00 - 20:00 Περίπτερο 2 ΔΕΘ-HELEXPO

Τιμή

3 ευρώ. Η είσοδος στην έκθεση 1/10/2017 θα είναι ελεύθερη

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

Η ρωσική επανάσταση του 1917, ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας του 20ου αιώνα, τοποθετείται στο επίκεντρο της ψηφιακής έκθεσης η οποία παρακολουθεί την ανάπτυξη των εικαστικών τεχνών στη Ρωσία μέσα από το έργο ρηξικέλευθων καλλιτεχνών, ομάδων και κινημάτων στο διάστημα από το 1900 έως το 1923, παράλληλα με τις ιστορικές εξελίξεις.

Φιλοξενώντας εικόνες προερχόμενες στην πλειοψηφία τους από τη συλλογή και το αρχείο Κωστάκη του ΚΜΣΤ, η έκθεση αποτυπώνει το όραμα της κοινωνικοπολιτικής αλλαγής σε συνδυασμό με τις ραγδαίες επιστημονικές εξελίξεις και τις κοινωνικές αλλαγές που σημειώθηκαν την περίοδο εκείνη, δημιουργώντας τις ιδεολογικές, φιλοσοφικές και υλικές προϋποθέσεις οι οποίες οδήγησαν στο εκρηκτικό αισθητικό φαινόμενο της ρωσικής πρωτοπορίας στις τέχνες.

Concept: Έλλη Χρυσίδου
Έρευνα: ΚΜΣΤ, Μαρία Τσαντσάνογλου
Ειδικός Σύμβουλος, Ερευνητής: Igor Voronkov
Σχεδιασμός έκθεσης: Εμμανουήλ Παπαδόπουλος
Σκηνογραφία: Γιάννης Κατρανίτσας
Επεξεργασία Οπτικοακουστικού Υλικού: Γαβρίλος Ψαλτάκης
Συντονισμός: Βίκυ Δαλκράνη (HELEXPO), Δημήτρης Κουρκουρίδης (IEE), Λέλα Τσεβεκίδου, Σοφία Συμεωνίδου (Διεύθυνση Πολιτισμού, Δήμου Θεσσαλονίκης), Λυδία Χατζηιακώβου (ArtBOX)
Βοηθός για τη Συλλογή΄Υλικού: Αγγελική Χαριστού (ΚΜΣΤ)
Ενοικίαση Οπτικοακουστικού Εξοπλισμού: DIAPASON
Δικαιώματα ταινιών, Ποτέμκιν, Οκτώβρης και Απεργία: New Star

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 2 ΔΕΘ HELEXPO 5€

Δευτέρα-Παρασκευή
17:00-21:00,
Σάββατο 11:00-14:00
& 17:00-21:00,
Κυριακή
11:00-14:00

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: 1/10

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ:1.10–03.12.2017

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ: Δήμος Θεσσαλονίκης, 52α Δημήτρια, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Συλλογή Κωστάκη, ΔΕΘ-HELEXPO, ARTECITYA

Πληροφορίες για εκπαιδευτικά προγράμματα και ομαδικές ξεναγήσεις στο τηλ. 2310291506

Κατεβάστε το Οδηγός για τους επισκέπτες της έκθεσης

 

Ώρα

(Κυριακή) 20:00 - 20:00

Τοποθεσία

Περίπτερο 2 ΔΕΘ-HELEXPO

Κυρ01Οκτ20:00OPENING PARTY20:00 Περίπτερο 2 ΔΕΘ-HELEXPO

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

Η πολιτιστική διαδρομή της ανανέωσης και της εξωστρέφειας, το μεγάλο γοητευτικό ταξίδι της τέχνης, το οποίο με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη θα φέρει κοντά μας τις κουλτούρες του κόσμου, ξεκινά εδώ και αρχίζει με τις μελωδικότερες υποσχέσεις.

Το πάρτι εγκαινίων των 52ων Δημητρίων αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ξεχωριστή εμπειρία ενός φεστιβαλικού οδοιπορικού γεμάτου εμπειρίες και εκπλήξεις.

Ειδικά για την πρώτη βραδιά, ο d.j. Γιάννης Τσουκαλάς ανεβαίνει στα decks και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από μουσικές και ήχους της Ρώσικης Επανάστασης. Ένα πάρτι έναρξης γεμάτο τέχνη… και  επανάσταση…

 

Ώρα

(Κυριακή) 20:00

Τοποθεσία

Περίπτερο 2 ΔΕΘ-HELEXPO

Κυρ22Οκτ22:30ΠΑΡΤΙ ΛΗΞΗΣ 52ΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ22:30 LABATTOIR

Τιμή

Είσοδος ελεύθερη.

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

Το αποχαιρετιστήριο πάρτι των 52ων Δημητρίων φέρνει κοντά όσους έγιναν κοινωνοί της ανάγκης για διάλογο πολιτισμού και ιδεών σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, σε ένα πλαίσιο ανοιχτό στο γνωστό και στο άγνωστο.

Μια πόλη, ένας κόσμος, μια μεγάλη πλατφόρμα με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη, που έφερε πιο κοντά μας τις κουλτούρες του παγκόσμιου χάρτη, από το Ιράν μέχρι την Κούβα, από  το Βέλγιο μέχρι την Κίνα, από την Ουγγαρία μέχρι την Ιρλανδία, μέσα από δεκάδες θεατρικές παραστάσεις και περφόρμανς, συναυλίες και εικαστικά, χορό, φωτογραφία, κινηματογράφο, στο πλούσιο φεστιβαλικό σώμα που συνέθεσε την εμπειρία των 52ων Δημητρίων.

Στο μεγάλο closing party που σηματοδοτεί το τέλος του κοσμοπολίτικου πολιτιστικού ραντεβού με motto το «Μια πόλη. Ένας κόσμος», συναντιόμαστε, διασκεδάζουμε, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το μέλλον, όλοι όσοι απολαύσαμε τις εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης και εργαστήκαμε για την πραγματοποίησή της.

Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει χορταστικό d.j. set του Βασίλη Σακκά και γιορταστικά beats, ενώ σε ειδικό screening θα προβληθούν έργα των πιο ξεχωριστών δημιουργών που συμμετείχαν στα φωτογραφικά Open Calls. Δε χωρούν άλλες λέξεις, τώρα τον πρώτο λόγο έχει ο χορός!

   

     

  

Ώρα

(Κυριακή) 22:30

Τοποθεσία

LABATTOIR

26ης Οκτωβρίου 35 Τ: 2313 318 203