Φίλτρα

Δευ

Τρί

Τετ

Πέμ

Παρ

Σάβ

Κυρ

-

-

-

-

-

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

19Σεπ(Σεπ 19)20:0014Οκτ(Οκτ 14)20:00"Stories Untold II" Art from Syria20:00 (19) - (Οκτώβριος 14) 20:00 ΓΥΑΛΙΝΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Τιμή

Είσοδος ελεύθερη

Event Details

Μια έκθεση Σύριων καλλιτεχνών οι οποίοι εμπνέονται και δημιουργούν, αν και ζουν τον πόλεμο της χώρας τους, που έρχεται ξανά στη Θεσσαλονίκη, εμπλουτισμένη με νέα έργα. Έργα που μεταφέρουν μηνύματα ελπίδας, ειρήνης και αγάπης. Μία δύναμη ψυχής, που δίνει σε όλους ένα μάθημα ζωής. Οι άνθρωποι χαίρονται, αγαπούν, ζουν και βλέπουν την φωτεινή πλευρά της ζωής. Το «φως» του Συριακού λαού είναι αυτό που κάνει την αγάπη και την ελπίδα να ξεπερνά τον πόνο και την απώλεια.
Το “Stories Untold II” είναι δημιούργημα της Εικαστικής Πλατφόρμας Manas Art Platform και της συνεργασίας της με φίλους από Ελλάδα, Συρία και Λονδίνο. Τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unesco και θα ταξιδέψει στο εξωτερικό μετά τις στάσεις του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Διάρκεια 19.9 – 14.10
Εγκαίνια 20:00

Ώρα

Σεπτέμβριος 19 (Τετάρτη) 20:00 - Οκτώβριος 14 (Κυριακή) 20:00

Τοποθεσία

ΓΥΑΛΙΝΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Σεπτέμβριος, 2018

Φίλτρα

Κυρ30Σεπ21:00«Wiegala - The Ilse Weber Project»Από τους Gada Quartet21:00 ΡΟΤΟΝΤΑ

Τιμή

Είσοδος ελεύθερη

Event Details

Ένα αφιέρωμα στην Γερμανοεβραία συνθέτη και ποιήτρια Ilse Weber, που παρέμεινε έγκλειστη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Τερεζίν για 2 χρόνια ως νυχτερινή νοσοκόμα του στρατοπέδου. Πέθανε σε ηλικία 41 έτους από τις κακουχίες. Μία ευαίσθητη λυρική φωνή, που αγαπούσε ιδιαίτερα την παιδική λογοτεχνία. Πίσω από τη ναΐφ φόρμα έκρυβε τη σπαραχτική αλήθεια της καθημερινότητας τους εκεί, ψιθυρίζοντας λεπταίσθητες μελωδίες ελευθερίας
Τα έργα της Ilse Weber παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Gada quartet (αποτελούμενο από γνωστούς Έλληνες σολίστ) διασκευασμένα για οθωμανικά όργανα μπαρόκ, σαξόφωνο και mezzo soprano στο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου και την Εθνική Λυρική Σκηνή, ύστερα από πρόταση του Καλλιτεχνικού διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργου Κουμεντάκη. Οι πρωτότυπες συνθέσεις της Weber συνδιαλέγονται με Σεφαραδίτικα νανουρίσματα της περιοχής των Βαλκανίων, αμανέδες της Ρόζας Εσκενάζυ και λόγιες κεντροευρωπαϊκές συνθέσεις αποκαλύπτοντας εκλεκτικές συγγένειες και τον πλούτο της πολυπολιτισμικής παράδοσης. Στη Θεσσαλονίκη, μια κατ’ εξοχήν περιοχή-σταυροδρόμι της νοτιανατολικής Ευρώπης βρίσκουν το φυσικό τους χώρο.
Το Τερεζίν εξελίχθηκε σε τόπο «μουσικής αντίστασης», όπου όροι όπως τέχνη και τρόμος, θύματα και ήρωες, αποκτούσαν νέες διαστάσεις. Οι ναζιστές από την πλευρά τους ενίσχυαν ανάλογες δραστηριότητες για λόγους προπαγάνδας. Η διοίκηση του στρατοπέδου, μάλιστα, διέταξε τη διοργάνωση ειδικών παραστάσεων για μια ομάδα παρατηρητών του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού. Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους παρουσιάστηκε και η ταινία «The Fuehrer gives the Jews a Town» («Ο Φύρερ δίνει στους Εβραίους μια πόλη»), όπου το στρατόπεδο αποτυπωνόταν ως «πρότυπο γκέτο». Ωστόσο μετά την αποχώρηση της επιτροπής οι περισσότεροι από τους κρατουμένους δολοφονήθηκαν – Οι μάσκες έπεσαν δια παντός.

Σαξόφωνο : Guido de Flaviis
Βιολόνε/βιέλα : Δημήτρης Τίγκας
Νέυ: Αχιλλέας Τίγκας
Mezzo soprano: Αναστασία Κότσαλη
Τη μετάφραση των στίχων επιμελήθηκε η ποιήτρια Μαρία Τοπάλη

Συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης

Ώρα

(Κυριακή) 21:00

Τοποθεσία

ΡΟΤΟΝΤΑ

Πλ. Αγίου Γεωργίου Ροτόντα 5, Θεσσαλονίκη 546 35 Τηλέφωνο: 231 096 8860

Κυρ30Σεπ09:3015:30Ημερίδα με τίτλο «Το Ζωντανό Θέατρο του 1968»50 χρόνια από τη χρονιά που ονειρεύτηκε πως θα αλλάξει τον κόσμο09:30 - 15:30 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Τιμή

Ελεύθερη είσοδος

Event Details

Πενήντα χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από το 1968 και εκδηλώσεις τιμής και κριτικής αποτίμησης πραγματοποιούνται σε όλον τον κόσμο. Ίσως γιατί από το Παρίσι έως το Σικάγο, από την Πράγα έως το Ανόι, από την Λατινική Αμερική έως το Βελιγράδι, το 1968 κατάφερε, με όλες τις θετικές και αρνητικές του συνισταμένες, να αγγίξει όλον τον κόσμο.

Τιμώντας κι αποτιμώντας εκείνη την εποχή μέσα από το πρίσμα κυρίως του Εναλλακτικού Αμερικάνικου Θεάτρου, η ημερίδα αυτή ερευνά τις επιρροές και τις «αποτυπώσεις» εκείνης της εποχής και σε άλλες σημαντικές περιοχές, όπως της λογοτεχνίας, του κινηματογράφου, της μουσικής, της φιλοσοφίας, της ψυχανάλυσης, της παιδαγωγικής, ευελπιστώντας να βρει το νήμα που συνδέει τις «κοινωνίες της αφθονίας» του τότε με τις «κοινωνίες της κρίσης» του σήμερα.

Συμπαραγωγή
Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών
Εταιρία Συγγραφέων Β.Ε. (με την υποστήριξη της πολιτιστικής ομάδας Art Attack)
Σύνδεσμος Εκδοτών Β.Ε.
Α.Π.Θ.

Ώρα

(Κυριακή) 09:30 - 15:30

Τοποθεσία

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Εγνατίας 154 (εντός ΔΕΘ-HELEXPO) 546 36 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τ: 2310 240 002

Σάβ29Σεπ20:00Έναρξη Δημητρίων Moυσική, εικαστικά, street food, party20:00 ΟΛΘ - Λιμάνι

Τιμή

Είσοδος ελεύθερη

Event Details

«Είναι η ζωή μια θάλασσα» Λιμάνια του κόσμου

Σε μια βραδιά εγκαινίων αντάξια του θεσμού, ένας εμβληματικός χώρος τόσο για την πόλη, όσο και για τη νοτιοανατολική Ευρώπη, το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, φιλοξενεί μια εκδήλωση γεμάτη μουσική, γεύσεις και χρώματα, που θα ξεδιπλωθεί μέσα από δράσεις διάρκειας μεγαλύτερης των τριών ωρών και με καλεσμένους από όλο τον κόσμο.

Τα λιμάνια της Μεσογείου, σταθμοί κομβικοί για την ιστορία της περιοχής, τόποι ανταλλαγής ιδεών, κουλτούρας και πληθυσμών, γιορτάζουν στον ειδικά σκηνογραφημένο χώρο από τον εικαστικό Μάριο Teriade – Ελευθεριάδη.

Η Σ.Ο.Δ.Θ. λαμβάνει μέρος στην τελετή έναρξης με μια συναυλία, στην οποία συμμετέχουν ως σολίστες οι Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου (τραγούδι), Κώστας Τσούγκρας (ακορντεόν), Παναγιώτης Κουντούρης (electone). Θα παρουσιαστούν τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου με θέμα τη θάλασσα και τα λιμάνια της, σε διασκευές και ενορχηστρώσεις του Παναγιώτη Δημόπουλου. Στο πρώτο μέρος τη σκυτάλη στο πιάνο παίρνει ο επίσης βασικός σολίστ της συναυλίας, φημισμένος παλαιστίνιος πιανίστας και συνθέτης Faraj Suleiman, συνοδεύοντας και αυτοσχεδιάζοντας πάνω στην μουσική του Μάνου Χατζηδάκι. Στη συνέχεια η ορχήστρα συμπράττει με τον συνθέτη και το κουαρτέτο του. Ο Faraj διασκευάζει για την Σ.Ο.Δ.Θ. τις συνθέσεις του, εμπνευσμένες από την αραβική κουλτούρα και την παράδοση της Jazz.

Θα ακολουθήσουν οι Tarabband, ένα εξαμελές σχήμα που δημιουργήθηκε από την Αιγύπτια – Ιρακινή Nadin Al Khalidi και τον Σουηδό Gabriel Hermansson. Ο ήχος τους ξεκινά συμβολικά από τον ευρωπαϊκό Βορρά, για να καταλήξει στη μουσική μήτρα της ανατολικής Μεσογείου.

Η γαστρονομία θα δώσει τη δική της πινελιά στο event, με εδέσματα της Μακεδονικής γης, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τα d.j. sets θα δώσουν στην εκδήλωση τον πολυπολιτισμικό, πανηγυρικό ρυθμό της.

Πρόγραμμα:
Jacques Brel: Dans le port d’ Amsterdam – διασκευή για ακορντεόν και ορχήστρα
Eric Serra: The Big Blue Overture – διασκευή για electone και ορχήστρα (μουσικό θέμα από την ταινία Απέραντο Γαλάζιο)
Μάνος Χατζιδάκις : Το πέλαγο είναι βαθύ – διασκευή για φωνή και ορχήστρα
Παραδοσιακό: Θαλασσάκι μου – διασκευή για φωνή και ορχήστρα
Nino Rota: Amara me – διασκευή για φωνή, πιάνο και ορχήστρα
Μάνος Χατζιδάκις: Θάλασσα πλατιά – διασκευή για φωνή, πιάνο και ορχήστρα
Faraj Suleiman: Τέσσερις συνθέσεις διασκευασμένες για πιάνο και συμφωνική ορχήστρα
Three Steps
A boy on a bicycle, 7pm
The Trickster Dance
Beneath The Walnut Tree

Συντελεστές:
Α’ μέρος
Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου: Τραγούδι
Παναγιώτης Κουντούρης: Εlectone – διασκευή μουσικού θέματος
Κώστας Τσούγκρας: Ακορντεόν
Μανώλης Κουτσουνάνος: Drums
Παναγιώτης Δημόπουλος: Πιάνο – ενορχηστρώσεις πρώτου μέρους
Faraj Suleiman: Πιάνο

Β’ μέρος
Faraj Suleiman: πιάνο – συνθέσεις
Faraj Suleiman Quartet
Μουσική διεύθυνση: Χάρης Ηλιάδης

Συνδιοργάνωση
Ο.Λ.Θ.–Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Χορηγοί εκδήλωσης έναρξης

Ώρα

(Σάββατο) 20:00

Τοποθεσία

ΟΛΘ - Λιμάνι

Ναυάρχου Βότση 4, Θεσσαλονίκη 546 25

Σάβ29Σεπ12:00Συναυλία Ζέιτενλικ - Η Επαναφορά της ειρήνηςΣυναυλία στα Συμμαχικά Κοιμητήρια Ζέιτενλικ12:00 ΣΥΜΜΑΧΙΚΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΖΕΙΤΕΝΛΙΚ

Τιμή

Είσοδος ελεύθερη

Event Details

Η επέτειος εκατό χρόνων από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου προσφέρει την αφορμή για να τιμηθεί η μνήμη όσων αγωνίστηκαν για την επαναφορά της ειρήνης, μέσα από μια εκδήλωση αλληλεγγύης και κοινής συγκίνησης.

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σκηνή μιας μεγάλης στρατιωτικής δράσης κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, γνωστότερη με την ονομασία Ανατολικό Μέτωπο, και στο κοιμητήριο Ζέιτενλικ, στο οποίο αναπαύονται περισσότεροι από 20. 000 στρατιώτες διαφορετικών εθνικοτήτων, εκ των οποίων περίπου 8. 200 Γάλλοι υπήκοοι, οι υπέροχοι ήχοι της μουσικής θα πλημμυρίσουν τον χώρο ταφής και συλλογικής μνήμης.

Σε διεύθυνση του Philippe Forget και με τη Μαριλένα Λιακοπούλου στο πιάνο και τον Δημήτρη Πάτρα στο βιολοντσέλο, θα ερμηνευθούν έργα των Debussy, Fauré, Emmanuel, Kosma, Poulenc, καθώς και το «Ζέιτενλικ, η επαναφορά της Ειρήνης», σύνθεση για πιάνο, βιολοντσέλο και αφηγητή, που δημιουργή¬θηκε για την εκατονταε-τηρίδα της λήξης του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Διεύθυνση και φωνή: Philippe Forget
Πιάνο: Μαριλένα Λιακοπούλου
Βιολοντσέλο: Δημήτρης Πάτρας
Πρόγραμμα συναυλίας
Claude Debussy: Noël des enfants qui n’ont plus de maisons – Τα Χριστούγεννα των παιδιών που δεν έχουν πλέον σπίτι (3΄)
Gabriel Fauré: C’est la Paix – Είναι η Ειρήνη (2΄)
Philippe Forget: Zeitenlick – Ζέιτενλικ (Σύνθεση που δημιουργήθηκε για την εκατονταετηρίδα της λήξης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου) (15΄)
Maurice Emmanuel: In Memoriam (1 et 2) (7΄)
Joseph Kosma: Barbara (5΄)
Francis Poulenc: Priez pour Paix – Ας προσευχηθούμε για την Ειρήνη (3΄)

Συνεργασία
Γαλλικό Προξενείο Θεσσαλονίκης
Γαλλικό Ινστιτούτο

Ώρα

(Σάββατο) 12:00

Τοποθεσία

ΣΥΜΜΑΧΙΚΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΖΕΙΤΕΝΛΙΚ

Λαγκαδά, Αμπελόκηποι 561 23

27Σεπ(Σεπ 27)11:0029(Σεπ 29)21:30«Women composing in the balkans»Ανοιχτές πρόβες, διαλέξεις, στρογγυλή τράπεζα και συναυλίες στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 11:00 - 21:30 (29) ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Τιμή

Είσοδος ελεύθερη

Event Details

Women composing in the Balkans (Γυναίκες που συνθέτουν στα Βαλκάνια)
6 συνθέτριες / 4 μουσικοί / 2 χώρες, σε σχεδιασμό και επιμέλεια των Ηρώ Μενέγου, Πόπη Καλαϊτζή

Ανοιχτές πρόβες, διαλέξεις, στρογγυλή τράπεζα, συναυλίες, τρεις ημέρες μουσικής δημιουργίας μέσα από το πρίσμα των γυναικών σήμερα.

Έξι νέες συνθέτριες από την Ελλάδα και τη Ρουμανία και τέσσερις μουσικοί εξερευνούν νέα ηχοχρώματα σε ανοιχτές πρόβες. Ανοιχτές συζητήσεις και διαλέξεις προβάλλουν τις αναζητήσεις των δημιουργών και φωτίζουν τις ιδιαίτερες τεχνικές οργάνων διαδεδομένων στις λαϊκές μουσικές παραδόσεις της περιοχής. Το project ολοκληρώνεται με μία συναυλία – αποτύπωμα της συνεργασίας του τριημέρου.

ΕΡΓΑ ΤΩΝ
Lidia Ciubuc
Utami Easty
Diana Rotaru
Αναστασία Γιαμούζη
Μαρία Γούβαλη
Ραφαέλα Τρούλου

Μetheξis Ensemble
Δώρα Αλεξιάδου / βιολί
Άρτεμις Βαβάτσικα / ακορντεόν
Ηρώ Μενέγου / πιάνο
Αλέξης Πογρεβνόης / κλαρινέτο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πέμπτη 27/9/2018
11.00-14.00 ανοιχτές πρόβες
17.00-20.00 ανοιχτές πρόβες

Παρασκευή 28/9.2018
10.00-12.30 ανοιχτές πρόβες
13.00-14.00 “Το ακορντεόν για συνθέτες”
διάλεξη του Κ. Ράπτη
16.00-18.00 ανοιχτές πρόβες

Σάββατο 29/9/2018
12.00-13.00 γενική πρόβα
19.30-20.30 στρογγυλή τράπεζα συνθετριών
20.30-21.30 τελική συναυλία

Ώρες διεξαγωγής
Πε. 11.00–14.00 / 17.00–20.00
Πα. 10.00–12.30 / 13.00–14.00 / 16.00–18.00
Σα. 12.00–13.00 / 19.30–20.30 / 20.30–21.30

To project υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Goethe και η χρηματοδότησή του από την Ακαδημία Πολιτιστικής Διαχείρισης Σόφια, Βουκουρέστι, Θεσσαλονίκη. Σε συνεργασία με το ΕΡ.Ε.ΣΥ.Σ του τμήματος ΜΕΤ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και την εταιρεία BeArtive

    

Ώρα

27 (Πέμπτη) 11:00 - 29 (Σάββατο) 21:30

Τοποθεσία

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Εγνατίας 154 (εντός ΔΕΘ-HELEXPO) 546 36 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τ: 2310 240 002

Δευ24Σεπ21:00Photobiennale - «Αθέατα όρια /αυτοσχέδιες κατασκευές»Πέτρος Ευσταθιάδης Έκθεση Photobiennale21:00 CASA BIANCA

Τιμή

Είσοδος ελεύθερη

Event Details

Ο ανερχόμενος Έλληνας φωτογράφος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο για τις Δημιουργικές Τέχνες του Farnham και δεν άργησε να ανέλθει στη σφαίρα των διεθνών διακρίσεων, με απονομές βραβείων υψηλού κύρους, εκθέσεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, δημοσιεύσεις σε περιοδικά και εφημερίδες όπως τα Wallpaper*, Monocle, Guardian και Jeu de Paume.

Η σειρά «Αθέατα όρια / αυτοσχέδιες κατασκευές» παρουσιάζεται στη φετινή Photobiennale, σε επιμέλεια του Ηρακλή Παπαϊωάννου. Όπως σημειώνει ο ίδιος ο επιμελητής, στις φωτογραφίες του Πέτρου Ευσταθιάδη, «το κατασκευασμένο θέμα σμίγει σαγηνευτικά με το φυσικό φόντο, η χύμα πραγματικότητα μεταποιείται σε τεχνούργημα, ο καθημερινός χώρος διασκευάζεται πρόσκαιρα σε στίβο καλλιτεχνικής πράξης, μικραίνοντας ευπρόσδεκτα όσο και απροσδόκητα τις οριοθετημένες μεταξύ τους αποστάσεις».

Διάρκεια: 24.09 – 30.11.18
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο 10:00 – 16:00, Κυριακή – Δευτέρα κλειστά

Συνεργασία: Διεύθυνση Βιβλιοθηκών και Μουσείων –Τμήμα Δημοτικής Πινακοθήκης


Ώρα

(Δευτέρα) 21:00

Τοποθεσία

CASA BIANCA

Β.Όλγας 180 Τ: 2313 318538, 2310 427555

19Σεπ(Σεπ 19)20:0014Οκτ(Οκτ 14)20:00"Stories Untold II" Art from Syria20:00 - (Οκτώβριος 14) 20:00 ΓΥΑΛΙΝΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Τιμή

Είσοδος ελεύθερη

Event Details

Μια έκθεση Σύριων καλλιτεχνών οι οποίοι εμπνέονται και δημιουργούν, αν και ζουν τον πόλεμο της χώρας τους, που έρχεται ξανά στη Θεσσαλονίκη, εμπλουτισμένη με νέα έργα. Έργα που μεταφέρουν μηνύματα ελπίδας, ειρήνης και αγάπης. Μία δύναμη ψυχής, που δίνει σε όλους ένα μάθημα ζωής. Οι άνθρωποι χαίρονται, αγαπούν, ζουν και βλέπουν την φωτεινή πλευρά της ζωής. Το «φως» του Συριακού λαού είναι αυτό που κάνει την αγάπη και την ελπίδα να ξεπερνά τον πόνο και την απώλεια.
Το “Stories Untold II” είναι δημιούργημα της Εικαστικής Πλατφόρμας Manas Art Platform και της συνεργασίας της με φίλους από Ελλάδα, Συρία και Λονδίνο. Τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unesco και θα ταξιδέψει στο εξωτερικό μετά τις στάσεις του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Διάρκεια 19.9 – 14.10
Εγκαίνια 20:00

Ώρα

Σεπτέμβριος 19 (Τετάρτη) 20:00 - Οκτώβριος 14 (Κυριακή) 20:00

Τοποθεσία

ΓΥΑΛΙΝΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ