This is a repeating event

Ο Φίλιπ Γκλας αγοράζει μια φραντζόλα ψωμί

Παρ14Οκτ21:00Ο Φίλιπ Γκλας αγοράζει μια φραντζόλα ψωμί21:00(GMT+00:00)

Event Details

Tου Ντέιβιντ Άιβς – ομάδα ΑΤΟΝΑλ

Ο Τρότσκι με ένα τσεκούρι καρφωμένο στο κεφάλι πεθαίνει σε… παραλλαγές. Τρεις πίθηκοι γράφουν τον… Άμλετ. Ο Φίλιπ Γκλας αγοράζει μια φραντζόλα ψωμί και ένα ζευγάρι ερωτεύεται, προσπερνώντας τις λάθος ατάκες κάθε φορά που ο ήχος ενός κουδουνιού επαναλαμβάνει τη μεταξύ τους συνάντηση.

Πρόκειται για την παράσταση που ανεβάζει η ομάδα «Ατονάλ» σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη σε συμπαραγωγή με το Θέατρο 104, και την οποία απαρτίζουν τέσσερα μονόπρακτα του σύγχρονου Αμερικανού συγγραφέα Ντέιβιντ Άιβς: «Κανένα πρόβλημα», «Παραλλαγές στο θάνατο του Τρότσκι», «Ο Φίλιπ Γκλας αγοράζει μια φραντζόλα ψωμί» και «Λόγια, λόγια, λόγια». Τον Ντέιβιντ Άιβς -γνωστό για το θεατρικό έργο και το σενάριο της «Αφροδίτης με τη γούνα»- στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε και μέσα από το «Δον Ζουάν στο Σικάγο», ενώ έχουν ανεβεί και μονόπρακτα του σε αθηναϊκές σκηνές.

Τα τέσσερα αυτά μονόπρακτα, κωμωδίες και δραματικές κωμωδίες, που φλερτάρουν με το Θέατρο του Παραλόγου, γράφτηκαν μεταξύ 1987 και 1993 και μαζί με δύο άλλα -στο σύνολο έξι- παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά συγκεντρωμένα και με τον γενικό τίτλο «Το κάθε πράγμα στην ώρα του» το 1993, στην Νέα Υόρκη -οφ Μπρόντγουει. Και παρόλο, που τα κείμενα αυτά αποτέλεσαν μεγάλο σουξέ της εποχής στο τωρινό τους ανέβασμα ξέφυγαν τον κίνδυνο να θεωρηθούν ξεπερασμένα. Και αυτό χάρη στην ευρηματική σκηνοθεσία της Μαραθάκη –που δικαιώνει τη φήμη της- καθώς συντονίζει με μαεστρία ένα εξαιρετικά δουλεμένο και εναρμονισμένο θεατρικό κουαρτέτο. Τέσσερις ηθοποιοί που στάθηκαν με τη σοβαρότητα που απαιτείται όχι μόνο για να προκύψει αβίαστο το κωμικό, αλλά και για να φτάσει ο θεατής σε βαθύτερα επίπεδα ανάγνωσης.

Εν προκειμένω αποτελούν μια εξαιρετική άσκηση ύφους, ακρίβειας και ρυθμού, μια παράσταση- παρωδία της νεοϋορκέζικης διανόησης, που φωτίζει το παράλογο και τα όρια της ανθρώπινης λογικής. Δε αποκλείεται σε κάποιους να θυμίσει και κάτι από τον παλιό, καλό Γούντι Άλεν.

Ταυτότητα της παράστασης
Μετάφραση: Αιμιλία Αλεξάνδρα Κρητικού
Σκηνοθεσία: Σοφία Μαραθάκη
Δραματολόγος: Ελένη Τριανταφυλλοπούλου
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Μουσική: Βασίλης Τζαβάρας
Κίνηση: Βρισηίδα Σολωμού
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Λήδα Κουτσοδασκάλου
Παίζουν: Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου, Γιώργος Σύρμας, Σοφία Μαραθάκη.

Τιμές εισιτηρίων: 10€, 12€, 5€ (ανέργων)

Ώρα

(Παρασκευή) 21:00(GMT+00:00)

Τοποθεσία

ΠΑΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ